hits

#GO GREEN

For ca ett år siden begynte jeg på en ny reise. Dette høres nesten litt romantisk ut, men det er det ikke. Jeg har alltid spist kjøtt. Kunne vel aldri se for meg et liv uten å spise kjøtt. Det er jo det mest normale i hele verden for meg. Eller var. 

Jeg husker ikke nøyaktig når, men rundt oktober/november i fjor klikket jeg meg inn på en lenke på facebook. Jeg har lest mange artikler tidligere og jeg har alltid blitt kvalm, men av en eller annen grunn har det ikke gjort at jeg har sett på kjøtt på en annen måte. Men i fjor klikket jeg meg inn på en lenke av en video. I videoen var det ei ku som ble fraktet til et slakteri. Du så kua var livredd. Den gråt. Jeg gråt. Du så tårene trillet, og ikke kom her og snakk om tette tårekanaler og slikt tull. Spar meg. Jeg ble kvalm. I denne videoen var det en tvist. Heldigvis. Den skulle ikke på slakteriet. Den ble satt løs på et stort grønt beite. Men redselen til den kua var fortsatt ekte. Den var LIV-redd. Dette er dyr. Levende skapninger med følelser.

Valget var veldig lett. Jeg bestemte meg for å kutte ned på kjøttet. Og det var også veldig lett. Kjøtt har ikke vært noe savn i det hele tatt. Og nå vet jeg at folk tenker; men hva med sønnen din? Spiser ikke han kjøtt heller? Han må jo ha kjøtt! Jeg så et fint bilde på facebook her om dagen. Folk reagerer ikke hvis man sier man skal ut å drikke, gjøre ditten eller datten, men skal du slutte å spise kjøtt får du høre det. Og det kan jeg love deg at jeg har gjort og.

Den siste måneden har jeg gruet meg litt til alle julemiddagene. Jeg spiser kjøtt når jeg får det servert. Jeg kjenner ribba vokser litt i munnen, men jeg kommer meg igjennom. Julematen smaker ikke det samme lenger. Så ja, jeg spiser kjøtt, men koser meg ikke med det. En gang iblant så blir det kjøtt til middag her også, men da blir det mest til Levi, så lager jeg meg noe godt tilbehør til meg selv. Men jeg innrømmer at det er sjeldent mellom hver gang det er kjøtt til middag her. Jeg lager heller mye middager med masse grønnsaker og bønner. Vi får i oss masse sunt. 

Det irriterer meg at jeg føler jeg må unnskylde meg selv. Jeg vil ikke være et menneske som setter lokk på hvordan alle disse dyrene har det og blir behandlet. De gangene jeg faktisk kjøper kjøtt skal jeg love deg at jeg sørger for at det kjøtt fra norske gårder. Jeg kjøper for eksempel ALDRI av prinsipp (!) kjøtt i Sverige. Skal jeg spise kjøtt skal jeg vite at de er fra gårder med norsk standard. Jeg vil heller betale mer og vite at kua kanskje har hatt det greit.

Jeg respekterer de som ikke mener det samme som meg, og forventer vel også den samme respekten tilbake. Dette gjelder for eksempel pels også. Men det kommer senere. Bortsett fra at jeg har null respekt for sistnevnte tema.  

Ha en fin dag og kveld alle sammen ❤️🐮🌿#noah">#noah #dyrenesrettigheter">#dyrenesrettigheter #gogreen">#gogreen #vegetar">#vegetar #vegetarian">#vegetarian

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

u9q

u9q

30, Sande i Vestfold

Elin, fra Sande i Vestfold, mamma til Levi. Jeg skriver om alt fra interiør, idèer, livsstil til familieliv. Vi brenner for musikk, hverdagslige øyeblikk og nyter livet. Jeg liker å tro at jeg ikke er en helt vanlig A4-mamma, men frykter jeg er mer A4 enn jeg tror. Sammen samler vi på minner.

u9q

Kategorier

Arkiv